3 hormooni, mis mõjutavad keha kuju ja kaalulangust

3 hormooni, mis mõjutavad keha kuju ja kaalulangust

Hormoonid on kehas kõige võimsamad keemilised sõnumitoojad ja võivad põhjustada või katkestada teie kaalulanguse.

Kui mõtleme sõnale hormoon, siis kipume mõtlema sellistele probleemidele nagu menopaus, puberteet, kilpnäärmehaigused või… pahur olemine ja suhkruhimu “sel ajal kuus”. Kuid kas teadsite, et toit, mida sööte ja treening, mida teete, mõjutavad teie hormonaalset tervist ja kaalu tohutult? Kaalulangetamise puhul ei ole kalorid tervikpilt. Hormonaalne tasakaal on võtmetähtsusega, mis aitab teil põletada kõhurasva ning välja näha ja tunda end igas vanuses kõige paremini.

Mis on hormoonid?

Hormoonid on kehas kõige võimsamad keemilised sõnumitoojad ning kaalulangetamise ja hea enesetunde puhul võivad nad seda teha või murda. Lisaks veresuhkru kontrollile ja insuliini tasakaalule kontrollivad hormoonid ainevahetust ja on seetõttu keeruliselt seotud kogunenud või kaotatud rasva hulgaga. Teisisõnu, rasvapõletus ja edukas kaalulangus on tegelikult osaliselt hormonaalne sündmus.

Kolm väikest hormooni, millest peaksite olema teadlikud, on:

1) Insuliin – Insuliin on kõhunäärme eritatav hormoon, mille peamine ülesanne on reguleerida glükoosi (suhkru) taset ja soodustada rasvade ladestumist, eriti kõhu ümber. Insuliini sekretsiooni soodustavate toiduainete hulka kuuluvad valged rafineeritud jahud ja suhkrud.

2) Glükagoon – glükagoon ja insuliin on “vaenlased” ja neil on vastandlik toime. Teisisõnu, kui üks on üleval, on teine ​​all. Glükagoon on rasvapõletushormoon ja eritub valgu tarbimise kaudu.

3) Kortisool – kortisool on Teie stressihormoon. Kahjuks on kortisool ja insuliin parimad sõbrad. Kui kortisooli tase on suurenenud kerge kuni mõõduka stressiperioodi (tavaliselt kroonilise stressi) tõttu, tõuseb tavaliselt insuliin, mis võib kaalukaotust raskendada.

10 parimat viisi hormonaalse tasakaalu saavutamiseks ja kaalulanguse soodustamiseks on järgmised:

• Minimeerige kõik insuliini stimuleerivad toidud. Nende hulka kuuluvad valge suhkur, liigne alkohol ja kõik töödeldud jahud.

• Valige igal toidukorral glükagooni stimuleerivaid toite. Glükagooni stimuleerivad toidud on valgud nagu kana, kala, kalkun, kodujuust, jogurt, lahja punane veiseliha, munad, kanep, valgupulber (hernes, riis või vadak).

• Toetage oma hormonaalset tervist asendamatute rasvhapetega. Lisaks külmaveekaladele, pähklitele ja seemnetele – soovitav on igapäevaselt täiendada destilleeritud kalaõli lisandit (Sulle meeldib ka see, mida see teeb Sinu juustega J!)

• Püsi hüdreeritud. 2 liitri vee joomine päevas on energia, elujõu ja üldise tervise jaoks ülioluline. Sellele pole vabandusi – lihtsalt muutke see harjumuseks.

• Jooge rohelist teed. Lisaks ainevahetuse kiirendamisele eritab roheline tee aminohapet nimega L-teaniini, millel on rahustav toime.

• Treeni- sellest ei saa kuidagi mööda. Treening on vaieldamatult üks tõhusamaid viise kortisooli reaktsiooni vähendamiseks.

• Maga hästi. Hea uni võib kortisooli õige sekretsiooni ja kaalulanguse jaoks teha imesid. Tegelikult on uuringud näidanud, et halb unekvaliteet on seotud isu ja näljatunde suurenemisega, mis toob kaasa kaalutõusu.

• Kallista kedagi, keda sa armastad. Olgu see Teie laps, abikaasa, sõber või vanem – kallistamine vähendab loomulikult kortisooli reaktsiooni.

• Mediteerige, palvetage või pidage päevikut. Kuigi see võib mõnele Teist kõlada “ah, see pole minu jaoks”- uskuge, see toimib!

• Võtke enda jaoks aega. Ükskõik, mida Sulle teha meeldib – jalutada, sõpradega aega veeta, – püüa võtta 15-30 minutit päevas enda jaoks aega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *